пʼятниця, 7 жовтня 2016 р.

Агрофотоенергетbка по-німецьки



 Ріс на городі величезний горіх. Всім він, здавалося, заважав, оскільки був старий. Подобався тільки господареві, адже такий він стояв величезний ... А які помідори росли на городі! У всіх в окрузі влітку вони підгорають з сонячної сторони, а тут - один в один, хоч на виставку неси. Але ж ні, запив господаря з усіх боків, і тоді він спиляв горіх, запросивши ще пару міцних чоловіків. І ось, як на гріх, перестали нормально заспівати помідори, як і у всіх, стали вони підгорати.


Зажурився господар, став шукати способи, як би навести тінь на тин, тобто, на свій город. Пробував багато чого, так нічого не допомагало. І ось тут попалася йому в інтернеті стаття, в якій описувався новий спосіб убити відразу двох зайців, чи то пак, і сільгоспкультуру виростити, і електроенергію зняти в достатній кількості.



Навіть термін такий пішов, гібридний, називається агрофотоенергетіка, не зовсім, звичайно коректний, оскільки фотоенергетичних пластини самі по собі, тільки тінь відкидають. І ось німці, у яких кожна копійка на рахунку, а земля дуже дорога, вирішили частину сонячної енергії у землі забрати, а з тими культурами, які сіються і сідають, проводять експерименти. Потрібно б їм підказати, щоб час не втрачали, що помідори цілком можуть підійти в якості головної агрофотоенергетіской культури. Справа потрібна, а у нас можна було б такі установки пропонувати приватному сектору, оскільки у нього землі мало, а хочеться зняти з неї багато.

Ось такі бувають наукові розробки, так би мовити, на стику наук. Якщо ви зайдете в категорію Hi-Tech на сторінці сайту, то зможете знайти ще деякі цікаві для вас моменти. Сьогодні про технічні досягнення пишуть мало, а даремно, адже зустрічаються же корисні моменти ...

Немає коментарів:

Дописати коментар