понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Як виховати відмінного вихованця



Найкращим часом для початку виховання і одержання уроків дресирування, вважають перші 10 місяців життя цуценяти. В цей самий час у нього починає формуватися характерна поведінка в суспільстві, яке в подальшому практично вже не зміниться.

На перших етапах життя, докладіть усіх зусиль, доступно і зрозуміло для цуценя, донести свої вимоги до його поведінки, визначати, що йому дозволено, а що неприпустимо. Після закінчення якогось часу, собака сама буде перевіряти, чи не змінилися чи межі дозволеного, і спробує їх змінити.

В незалежності від того, який у вас настрій, не слід, дозволяти або забороняти одну і ту же дію. Ваш милий улюбленець може перетворитися на істеричну собачку.



Як би ви не любили свого вихованця, не дозволяйте навіть найменші прояви агресії по відношенню до вас і вашим домочадцям. Підпорядкувати собаку зовсім не означає, що кожен буде ображати її, бити, не давати їжу.

Виховання і навчання собаки важко уявити без природної соціалізації. Вихованцеві необхідно навчитися перебувати в соціумі. Постарайтеся, щоб в три місяці щеня виходив на прогулянки. Познайомте його з навколишнім, незрозумілим для нього, світом. Посприяють йому пізнати і правильно реагувати на різні події.



Процес виховання не може замінити дрессуру, він тільки закладає міцну базу для успішного придбання навичок і формує у цуценяти звичний для вас і членів сім'ї стиль поведінки в різних ситуаціях.


Немає коментарів:

Дописати коментар